En Kuralları Of Yangın merdiveni kapısı
En Kuralları Of Yangın merdiveni kapısı
Blog Article
Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine ilişkilı olarak birkaç farklı esirgeme seviyesi katkısızlayabilir. Davetsiz misafirlerin makul izin olmadan dışarıdan açmalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.
Yangın Bapsı Malzemeleri: Yangın kapıları çoğunlukla yangına dayanıklı malzemelerden mimarilmış olmalıdır. Bapnın malzeme kalitesi, yangına dayanıklılığı ve dayanıklılığı açısından kritiktir.
Hep Binaları: Hep binaları, ekseri toplu olarak insanoğluın bulunduğu ve evgin yer tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, amme binalarında yangın merdiveni zorunluluğu henüz pıtrakı bir şekilde uygulanır.
Yangın merdiveni kapısı kullanımında ilgi edilmesi müstelzim ilke kapının kapalı tutulmasıdır. Hem davranışlevinin yitirilmemesi bağırsakin hem bile merdivenin sadece amacı için kullanılabilmesi için bu unsura nazarıitibar edilmelidir.
Yangın merdivenleri yerinde aydınlatılmalı ve şayan meslekaretlemelerle belirtilmelidir. Evgin durumda insanoğluın merdivenleri çabucak bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.
Yangın kapılarının firmalar tarafından muntazam olarak kontrol edilmesi, müstelzim bakımlarının gestaltlması, boya ve zayıflayan özelliklerinin giderilmesi, husus gösterici levhaların karanlıkta da aksiyonlevsel olması, müdahale ekiplerinin binayı tanılamamalarına yardımcı olacak bir yetişek verilmesi, bütün personele ve evetşayanlara hem yangın tatbikatı yaptırılması hem de ilkyardım eğitimi verilmesi, yangından korunmak midein en önemli hususlar olmaktadır.
İşyeri ve Ticari Binalar: İşyeri ve ticari binalar bağırsakin yangın merdiveni zorunluluğu, yapı yüksekliğine ilgilı olarak Genel olarak, 2023 seneı itibarıyla 30 metreden elan etkili olan nöbetyeri ve ticari binalarda yangın merdiveni zaruri hale gelmektedir.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın bapları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut alevden etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı kapılardır.
Yapı bâtıni yangın merdivenleri, insanların hızlı ve emin bir şekilde tahliye edilmelerini esenlar ve acil durumlarda yangın güvenliğini artırır.
Yangın merdivenlerinin yararlanmaı, yaşama eminğinin risk şeşnda olduğu evgin durumlar gibi mecburi durumlarla sınırlandırılmalıdır. Yangın merdiveni modelleri tasarlayan ve üreten firmalar, yangın güvenliği yönergelerinde tamlanan şart şurt ve yönetmeliklere uymalıdır.
23/12/2022Genel Yüksekliği muayyen bir seviyenin üstünde olan konstrüksiyonlar midein yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni yaşama kaybının önlenmesi hesabına bayağı önemli bir konumda bulunmaktadır. Bünyeların esas antrelerinde veya koridor bölümlerinde yangının aktif bir halde meydana gelmesi özellikle yüce katlı kuruluşlarda hayat yahut pencerelerden halas olmak olabilir olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni dirimsel bir öneme ehil olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır dokumalarda arttırılan denetimler ile birlikte yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri derin bir incelemeye bağımlı tutulur. Kuruluşların iç aksamında bulunan betonarme merdivenlerin haricinde, yapıların haricinde bulunan ve sert kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında emanet zayiatı yaşanmasının önüne geçmektedir.
Çelik kapılar olabileceği kadar tezyinî baplar da yangın kapısı türleri arasındadır. Başkaca panik barlı yangın kapıları veya camlı yangın bapları da türleri arasındadır.
Yangın kapısının kilitleri, menteşeleri ve Yangın merdiveni kapısı sair parçaları periyodik olarak denetçi edilmelidir. Yangın bapsı ayrıca, her yıl en az bir öğün kontrol edilmeli ve test edilmelidir.